Безкоштовна доставка від 1800 грн

Частина коштів з кожної гри йде на ЗСУ. Звіт тут.

Більше 50 000 щасливих клієнтів

Поради для новачків: як та з чого почати грати в настільні ігри?

Стоячи перед полицями з різноманітними настільними іграми, або розглядаючи їх на сайті, новачків спіткає одна спільна проблема – які ігри обрати, щоб справді цікаво провести час?

Таке почуття невизначеності цілком зрозуміле, адже настільні ігри – це всесвіт власних правил, жанрів та пригод. І якщо досвідчені гравці швидко орієнтуються серед цих можливостей, то для новачка це може бути справжнім викликом. Тому важливо знати, як зацікавити новачка грати у настільні ігри так, щоб цей досвід був не лише захоплюючим, але й відкривав для нього нові горизонти. 

Кожна гра, представлена на нашому сайті, обіцяє нові пригоди, розваги та виклики. Тому команда Memo Games створила цей-міні гайд та топ ігор для новачків, який скерує вас у правильному напрямі у часи нелегкого вибору.

Як розпочати грати у настільні ігри?

Визначитись і розпочати – одна з найскладніших формул у будь-якій сфері життя, і настільні ігри не стали виключенням. Проте, із правильним підходом і маленькими кроками, ви точно знайдете, у що пограти. Ми створили топ порад, як розпочати грати у настільні ігри і отримати море задоволення від цього процесу: 

  1. Обирайте правильні ігри: розпочніть з ігор, які спеціально розроблені для новачків. Звертайте увагу на позначку “gateway” на коробці, або в описі гри. Gateway (гейтвей) – це прості та захоплюючі ігри з цікавим сюжетом, які буквально перекладаються як “ворота” у світ настільних ігор. Це ідеальна категорія ігор, розроблених, щоб закохатися у нове хобі і не почуватися перевантаженим.
  2. Грайте у “швидкі” ігри: на початкових етапах обирайте ігри, тривалість яких складає 30-60 хвилин. Такі короткі настільні ігри дозволять швидко ознайомитися з правилами і не витрачати годину на розуміння інструкцій. Іноді серед простих і примітивних ховаються найцікавіші настільні ігри. 
  3. Уважно читайте правила та інструкцію: якщо ви із самого початку обираєте ігри-стратегії чи інші, виділіть достатньо часу, щоб ознайомитися із правилами. Якщо ви виділите на них 5-10 хвилин і не прочитаєте уважно – є велика ймовірність, що гра буде більше вас дратувати ніж дарувати задоволення. Вбережіть себе від ненависті до настільних ігор – читайте інструкцію. 
  4. Грайте з досвідченими гравцями: якщо серед ваших родичів чи друзів є люди, які часто грають в настільні ігри – це може зіграти вам на руку. В такій компанії значно спокійніше розпочинати свій шлях до настолок, адже вам завжди зможуть щось підказати, допомогти і зробити процес “навчання” значно комфортнішим. 
  5. Обирайте командні ігри: такі ігри, де гравці співпрацюють і грають зі спільною метою, ідеально підходять для новачків. Вони розвивають командний дух, комунікацію і стратегічне мислення без тиску і думок, наче ви за щось змагаєтесь. 
  6. Досліджуйте різні жанри: настільні ігри дуже різноманітні: від стратегій, до пригодницьких. Екперементуйте з усіма жанрами на початку, щоб дізнатися, які бувають настільні ігри, і які підходять саме вам.  
  7. Отримуйте задоволення: пам’ятайте, що передусім, мета настільних ігор – весело провести час і розслабитися. Тому, відчуваючи, що гра не підходить вам, не потрібно одразу розчаровуватися у всіх інших іграх. Не бійтеся спробувати нові ігри і насолоджуйтесь всіма емоціями, які вони дарують. 

Критерії вибору ігор для новачків 

Коли ви обираєте настільні ігри, особливо для новачків, пам’ятайте про декілька моментів, які гарантують те, що ви отримаєте задоволення від процесу гри. Далі ви можете побачити фактори, які варто пам’ятати: 

  • Простота гри: обирайте ігри з супер-простими правилами. На коробках або на сайті може бути вказано, що конкретна гра розрахована на новачків, або ж, що в неї легко грати будь-кому. 
  • Тривалість гри: спочатку обирайте ігри з меншою тривалістю. Це допоможе вам не перенавантажуватись і поступово поринати у світ нових пригод. З часом ви почнете більше захоплюватись процесом і обирати більш складні та довготривалі ігри. 
  • Вид гри: обирайте жанти і типи ігор відповідно до власних уподобань. Проте не орієнтуйтесь лише на вік і те, що радять навколо, іноді, топ настільні ігри для дітей підходять і дорослим гравцям та захоплюють не менше. 
  • Кількість гравців: перед кожною грою, перевірте, що вона розрахована на необхідну кількість людей. Не залишайте нікого у компанії без розваг.
  • Відгуки: переглядайте відгуки на сайтах і дослухайтеся до рекомендацій інших, щоб дізнатися про якість тієї чи іншої гри. 
  • Ціна: якщо ви новачок – не варто одразу купляти всі найдорожчі ігри, представлені на ринку. Дослідіть різні магазини, порівняйте асортимент і купуйте гру відповідно до вашого бюджету. Часто нові та молоді компанії, в яких представлені не тисячі ігор, можуть продавати більш якісний продукт, аніж популярні гіганти на ринку. Вони розробляють кожну гру самостійно, тому якість в них буває значно краща. 

Топ ігор від Memo Games які підійдуть новачку

Для того, щоб вам було легше зробити перший крок у світ настільних ігор, ми підготували підбірку, яка підійде як для дорослих новачків, так і для дітей. Це досить легкі і цікаві ігри, які гарантують отримання захоплюючого і приємного досвіду. Давайте розглянемо їх більш детально:

№1. ДЕБАТИ

Ідеальна гра для всіх, хто любить дискутувати, незалежно від того, праві ви, чи ні. Вона розроблена з метою покращити навички публічних виступів для тих, хто цього потребує, а також потужно розвинути критичне мислення. У грі представлено понад 500 тем для дебатів, тому вона точно не дасть вас засумувати.

У гру “Дебати” можна грати з 14-ти років, а тривалість її переважно складає від 30 до 60 хвилин, що ідеально для новачків. Грайте великою компанією (до 16 людей), відточуйте свої навички аргументацій та переконання і вчіться відстоювати свою думку до останнього!

№2. НЕРОЗКРИТІ СПРАВИ 1

Настільна гра, яка перетворить вас у справжніх дективів! Ми створили “Нерозкриті справи” для тих, хто люить ставити кожен крок чи дію під сумнів. Тому кожна деталь у цій грі – має значення.

Обирайте “Нерозкриті справи 1”, щоб перевірити, у кого в компанії найкраще розвинена індукція та дедукція. Під час гри ви не лише повинні знайти справжнього вбивцю, але й віднайти усі підказки, щоб зняти хибіні обвинувачення. Унікальністю цієї гри є те, що в неї можна грати як і удвох, так і разом з друзями. Виділіть достатньо часу для розслідування і зануртеся у всіт криміналу та загадок.  Рекомендуємо грати в неї, як з підлітковими непосидами (14+), так і з дорослими диванними експертами – весело буде всім!

№3. МІЖ НАМИ: НОСТАЛЬГІЯ

Ідеальна настільна гра, яка вас закохає у світ настолок. Ми зібрали 5 категорій карток із різними запитаннями, що переносять у теплі спогати та море фану. “Ностальгія” ідеально підійде для веселих вечірок із друзями та теплих вечорів із родиною, адже головне в ній – це сміх (тому ми гарантуємо +20 років до життя після покупки цієї гри). 

Дізнавайтеся більше одне про одного та діліться цінним досвідом. Ця гра – це чудова можливість насолодитися затишною атфосмерою та розблокувати спогади, які здавалося вже давно забуті. 

Ігри від Memo Games: обирайте емоції

Отож, ми поділилися з вами топовими порадами про настільні ігри для новачків, які ви можете використовувати у своєму житті. Вибрати гру, яка справді буде подобатися – це завдання не однієї хвилини, тому приділяйте цього достатньо часу і досліджуйте ринок. 

Звертайте увагу на складність правил, вікову категорію, тривалість гри та, звісно, ваші особисті уподобання. Ми радимо починати саме з гейтвей ігор, які створені для того, щоб відкривати для себе світ настолок. Проте, не обмежуйтеся лише однією порадою і обирайте ігри серцем. 

Команда Memo Games створює дуже цікаві ігри, які ви можете знайти на нашому сайті, а також відфільтрувати їх за категоріями, які вас найбільше цікавлять. Тож якщо ви новачок – не гайте часу і переходьте до вибору своєї першої захопливої пригоди!

Сподобалася стаття?
Поширити
0
Ваша корзина пуста!

Схоже, ви ще не додали жодного товару у свій кошик.

Переглянути товари